Home

Samen sterk voor onze moskeeën en moslimgemeenschap

samenwerking naar verbinding

De Marokkaanse moskeeën in de regio Midden-West Brabant en Zeeland vormen een samenwerkingsverband met de naam Samenwerkende Moskeeën Brabant en Zeeland (afkorting: SMBZ). Deze Moskeeën zijn verenigt in een vereniging die reeds sinds 2013 actief was. In 2023 is dit prachtige samenwerkingsverband formeel opgericht om samen sterk te blijven staan voor onze moskeeen en moslimgemeenschap om het geloof veilig en in alle vrijheid te kunnen belijden. Naast deze plicht hebben we ook de plicht om samen te werken een verbinding, ontwikkeling en belangenbehartiging. 

smbz I meldpunt
islamofobie
Samen tegen islamofobie!

Het SMBZ heeft een Centraal Meldpunt Islamofobie opgericht. U kunt direct een melding doen of een terugbelverzoek indienen. U wordt dan gebeld door onze vertrouwenspersoon. 

Wat is islamofobie? Dit is een (islamofoob) incident waarbij een moslim door fysiek of verbaal geweld, uitsluiting of discriminatie gericht tegen moslims, omwille van hun religie. Voorbeelden zijn discriminatie op de arbeidsmarkt, op de werkvloer, en in het onderwijs, tot verbaal en fysiek geweld op straat of een interactie op sociale media. 

Heb jij te maken gehad met islamofobie?

Samen met diverse partners in Nederland monitoren we islamofobie en discriminatie op grond van religie en afkomst. via dit meldpunt kunt u veilig en vertrouwd een melding indienen of een gesprek aanvragen met een vertrouwenspersoon van SMBZ.

bel mij terug

doe een melding

uw melding helpt!

nieuws

15 dec. 2023

Update islamitische begraafplaats Roosendaal

Mhemed haalt met fietstocht 500.000 euro op voor aanleg begraafplaats (Bron: Omroep Brabant)

3 nov. 2023

SMBZ niet blij met uitspraken burgemeester Mikkers

Bossche moskeeën over uitspraak Mikkers: ‘Dit is onze burgemeester niet’ (Bron: Omroep Brabant)

21 okt. 2023

Nederlandse moslims: angst en onrust nemen toe door oorlog Israël-Hamas

Moslims in Nederland voelen grotere onrust en angst sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas, zeggen moskeekoepels tegen de NOS. (Bron: NOS)

25 sept. 2023

Moskeekoepels dienen klacht over AIVD in en vragen minister aangifte te doen

De samenwerkende moskeekoepels, ook wel bekend als K7, dringen er in een brief bij demissionair minister Van Gennip van SZW op aan om aangifte te doen tegen ambtenaren en externe deskundigen. (Bron: IslamOmroep)

our
focus

school enviroment & technology

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

top installations & activities

education
for the future
Want to shape the future ?

follow us on social media

Exclusive content & updates

#schoolname

open admiSsions

want to shape the future ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus lobortis velit erat, sed dictum orci bibendum ut. Nullam feugiat purus eget tempus ultrices. Suspendisse eleifend leo eget hendrerit molestie.